Sähkömaastopyörät

  Näytetään kaikki 32 tulosta

  SÄHKÖPYÖRÄT

  Sähkömaastopyörät ovat todella suosittuja juuri nyt. Sähköpyörien suosio on lähtenyt hurjaan kasvuun viimeisinä vuosina ja pyöriä on nykyään markkinoilla melkein kaikilta pyörävalmistajilta lukuisia erilaisia malleja. Tänä päivänä erityisen suosittuja ovat sähkömaastopyörät joita niitäkin löytyy moneen lähtöön. Moottori-ja akkuvalmistajien uudet tekniset ratkaisut sähkömoottoreissa sekä uudet sähkövaihteet ovat uusinta uutta alalla. Sähköpyöriä on saatavilla kaupunkipyöristä täysjoustomaastopyöriin. Nyt vaihtoehtoja löytyy siis jokaiseen pyöräkategoriaan ja käyttötarkoitukseen.

  Sähköpyörä tai sähköpolkupyörä on polkupyörä, jossa on sähkömoottori, joka avustaa polkijaa polkiessa ja antaa näin apua esim. raskaissa ylämäissä tai pidemmillä ajomatkoilla, jolloin kilometrit voivat väsyttää polkijaa. Näin uskallat lähteä ajamaan entistä pidempiä matkoja ilman suurempaa huolta jaksamisesta. Sähköpyörien moottori- ja akkutekniikoissa on paljon eroja ja niihin kannattaa perehtyä. Laadukkailla akuilla ja komponenteilla saavutetaan paitsi korkea turvallisuuden taso ja ajamisen helppous, myös pitkä käyttöikä. Tyypillisesti sähköpyörällä ajetaan noin 50-80 km yhdellä akun latauksella ja akku kestää noin 1000 latauskertaa, mutta uudemmat akkujärjestelmät kestävät tänä päivänä helposti jopa 100km ja ylikin ajokantaman riippuen käytössä olevasta avustustasosta, ajoreitin profiilista ja akun tehosta. Avustuksen voi myös kytkeä tarvittaessa kokonaan pois päältä, jolloin pyörä toimii kuten tavallinen polkupyörä.
  Naisten sähköpyöristä löytyy pyöriä perinteisellä jalkajarrulla ja myös sporttisempia hybridimalleja. Miesten sähköpyörät ovat korkeampi runkoisia, mutta mikään ei estä myös miehiä ajamasta ns. naisten sähköpyörillä. Kaupunkiympäristössä matala jalannostokorkeus tekee jatkuvasta liikennevaloihin pysähtelystä vaivatonta.
  Atran Velon käytännöllisellä AVS järjestelmällä varustettu tavarateline löytyy monesta mallista. Tavaratelinemalleja on erilaisia ja niitä on käytössä sekä miesten sähköpyörissä ja naisten sähköpyörissä.
  Monesta kaupunki- ja katupyörästä löytyy Shimanon helppokäyttöinen ja hiljainen Steps E5000 tai E6100 sähköjärjestelmä. Steps E6100 moottorin suurempi 60Nm vääntö sopii paremmin vauhdikkaampaan ajoon ja sen avulla pääsee mäet ylös leppoisammin. Akkujen puolesta jopa tällä hetkellä pienin yleisesti käytössä oleva 418Wh riittää mainiosti, jos päivittäiset ajomatkat eivät veny kauhean pitkiksi. Pidemmille matkoille ja jatkuvaan käyttöön kannattaa valita 504Wh tai 630Wh akulla varustettu pyörä.

  SÄHKÖMAASTOPYÖRÄT – E-MTB

  Maastokäyttöön jos hakee parasta moottoria, niin valinta on todennäköisesti Shimano Steps EP8 tai Bosch Performance CX. Erot näiden kahden välillä on enemmän makuasioita ja niin kuin yleensä pyörän hankinnassa kannattaa kokeilla erilaisia pyöriä. Kaikki akut tyhjenevät, mutta maastoajossa ne tyhjenevät vielä nopeammin, joten sähkömaastopyörän akun koon kanssa ei kannata säästellä. Monesta mallista löytyy jo 625Wh/630Wh ja 750Wh akut yleistyvät kovaa vauhtia.

  Sähköpyörien toimintasädettä eri tekniikoilla ja kuormituksilla voit vertailla näistä linkeistä:

  Bosch