toimitusehdot ja maksutavat

Toimitusehdot

Toimitusaika n. 3-6 arkipäivää. Saatavuusongelmien tai poikkeustilanteiden vuoksi joissakin tuotteissa toimitus voi viivästyä. Postin kautta polkupyörätilaukset toimitetaan kotiovelle. Kerrostalokohteissa paketin koosta riippuen joko rapun ovelle (mm. useimmat sähköpyörät) tai kotiovelle. Pienemmät paketit toimitetaan valitsemaasi Postin noutopisteeseen tai kotiinkuljetuksella. Jos tilaus sisältää sekä pyörän että tarvikkeita, erillisistä varastoista johtuen tuotteet toimitetaan omina erillisinä toimituksina (pyörä kotiinkuljetuksena ja tarvikkeet noutopisteeseen). Toimitamme tilauksia vain kotimaahan.

Tilaamasi polkupyörät toimitetaan esikasattuna laatikossa, jotta voimme välttää mahdolliset kuljetusvauriot. Pakkaustavasta johtuen joudut itse tekemään ensiasennuksen (n. 25-35min asennustyöt merkistä ja mallista riippuen ajokuntoon) pyörälle. Asennettavia osia ovat mm. etupyörä, ohjain, polkimet, istuin, soittokello ja mahdollinen etulokasuoja. Sähköpyörissä myös näyttö ja akku ovat monesti irrallaan laatikossa ja vaativat asennuksen.


HUOM! Pyörien kasausaste tehtaalta lähtiessä vaihtelee merkeittäin ja malleittain noin 75-95% välillä. Huomioi, että 75% kasausasteella olevissa pyörissä (Giant, LIV) on enemmän ensiasennettavia osia ja mm. takavaihdevaijeri sekä jarruletkun kiinnitys jarrusatulaan on asennettava itse edellä mainittujen osien lisäksi. Kysy neuvoa tai toimita pyöräsi kasattavaksi tarvittaessa lähimpään pyöräliikkeeseen. Pyörän kokoamisen mahdollisista lisäkustannuksista vastaa tuotteen ostaja.

TÄRKEÄÄ: Vaihteet sekä jarrut ovat tehdas säädettyinä, mutta lopullinen vaihteiston ja jarrujen käyttöönotto hienosäätö jää loppukäyttäjälle. Samoin loppukäyttäjän tarkastettavaksi jää kaikki kiristettävät (mm. ruuvit, mutterit, polkimet) osat ennen käyttöönottoa. Löystyneet tai löysälle jääneet osat ovat turvallisuusriski ja voivat aiheuttaa rikkoutumista kuten esim. kierteiden katkeamista poljinkammista tai katkenneita pultteja. Kiinnitä erityistä huomiota polkimia kiinnittäessäsi, että kiinnität poljinta oikealle puolelle. Tunnistat oikean puolen polkimen kirjaimesta (R=right=oikea). Kierrä se oikeaan kampeen myötäpäivään. Kierrä vasen poljin (L=left=vasen) vasempaan kampeen vastapäivään. Pyörien mukana toimitetaan valmistajan oma omistajankäsikirja, josta löydät yleisohjeistuksen pyörän asennukseen sekä säätöihin. Huomioi, että jokaiselle pyörämallille ei ole omaa mallikohtaista käyttöohjetta.

Väärin suoritetuissa asennus-tai huoltotoimissa vaurioituneet pyörän osat eivät kuulu takuun tai virhevastuun piiriin. Muista, että väärin koottu pyörä on myös turvallisuusriski. Kaikissa pyörän kokoonpanoon liittyvissä asennuksissa on muistettava, että jos et tiedä mitä olet tekemässä, kysy neuvoa tai toimita pyöräsi asiantuntevaan pyörähuoltoliikkeeseen.

Pyörän kokoaminen ja käyttökuntoon laitto

Uuden polkupyörän tärkein huolto on ensihuolto

Ensimmäisten satojen kilometrien aikana tehdyssä sisäänajossa polkupyörän tehdasasennetut pinnat, vaijerit ja pultit saattavat löystyä. Ensihuollossa asiantunteva huoltoliike tarkistaa polkupyörän yleiskunnon ja huolehtii että se on sisäänajon jälkeen säädetty täydelliseen ajokuntoon. Näin polkupyöräsi säilyy hyväkuntoisena ja sillä on hauskaa ja turvallista polkea. Baiks.fi suosittelee ensihuoltoa jokaiselle uudelle polkupyörälle. Kysy lisää ensihuollosta lähimmästä pyöräliikkeestä/pyörähuollosta.

Hinnat

Tuotteiden voimassa olevat hinnat näkyvät baiks.fi sivustolla. Ilmoitettuihin hintoihin sisältyy ALV 24 %. Hinnat eivät sisällä toimituskuluja. Voimassaoleva hinta on euroissa (EUR). Baiks.fi pidättää oikeuden hinnan muutoksiin ja tilauksen perumiseen ”selvissä” hintavirhe -tapauksissa. Hintavirhe tapauksissa virheellinen hinta on niin selkeästi oikeasta hinnasta poikkeava, että asiakkaan katsotaan ymmärtävän virheellisyys esimerkiksi nollahintaiset tuotteet tai desimaalivirheet hinnan ilmoittamisessa. Tilaukseen lisätään toimituskulut valitun toimitustavan mukaisesti. Kaikki yli 50€ tilaukset toimitetaan ilman kuluja. Alle 50€ tilausten toimituskulut lähimpään Postin noutopisteeseen 4,90€, kotiinkuljetus 9,90€.

Maksutavat

Asioidessasi verkkokaupassamme maksut välittyy Paytrail-maksupalvelun kautta ja maksun saajana näkyy Helkama Velox Oy. Käytössäsi on seuraavat maksutavat:

Collectorin lasku- ja osamaksupalvelu

 • Joustava ja turvallinen maksutapa
 • Maksat vasta saatuasi tuotteen
 • Korotonta maksuaikaa 45 päivää
 • Laskun saatuasi voit itse päättää, jaatko maksun pienempiin osiin

Joustoa ja valinnanvapautta – maksa kerralla tai osissa, valitsemassasi tahdissa

Lasku ja tililuotto antavat sinulle lisää aikaa verkkokauppaostostesi maksamiseen. Niitä käyttämällä voit odotella tilauksesi saapumista rauhassa ennen sen maksamista. Maksun voit tehdä joko kerralla laskulla tai pienemmissä osissa tililuotolla, jolloin voit suorittaa kuukausittain sinulle parhaiten sopivan summan ja jakaa maksun enintään 36 kuukauden ajalle.

Laskulla ilmaista maksuaikaa – turvallista ja helppoa asiointia

Laskulla saat aina 45 päivää korotonta maksuaikaa verkkokauppaostoksillesi. Pitkä maksuaika mahdollistaa sen, että ehdit tarkistaa ostoksesi ja tarvittaessa palauttaa sen ennen laskun erääntymistä.

Maksuaikaa hyödyntääksesi tarvitset myönteisen luottopäätöksen, jonka hakeminen käy helposti ostotapahtuman yhteydessä. Voit hakea sitä, jos olet vähintään 18 vuoden ikäinen ja sinulla on suomalainen henkilötunnus sekä vakituinen, virallinen kotiosoite Suomessa. Myös luottotietosi tarkistetaan Bisnode Finland Oy:n rekisteristä.

Maksutapaa voidaan käyttää jopa 5 000 € ostoksiin.

Kun olet saanut myönteisen luottopäätöksen sekä vahvistanut ostotapahtuman, saat laskun ostoksestasi sähköpostiisi. Jos haluat maksaa laskun pienemmissä osissa ja sinulle paremmin sopivalla maksuajalla (1-36 kk), sinun tulee tehdä jatkuvaa luottoa koskeva luottosopimus Collector Bankin kanssa kirjautumalla Omille Sivuille osoitteessa oma.collector.fi. Luottosopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä sinulle myönnetään luottoraja, joka on käytettävissä myöhempiin ostoksiin luottoehtojen mukaisesti.

Kun sinulla on voimassa oleva luottosopimus, sinun tulee maksaa eräpäivään mennessä vain saamallasi laskulla mainittu vähimmäissumma mutta voit halutessasi suorittaa myös tätä suuremman summan. Sen jälkeen sinulle lähetetään kuukausittain sähköpostitse tililasku, kunnes luotto on kokonaan maksettu. Voit aina halutessasi lyhentää luottoasi myös tililaskulla mainittua vähimmäissummaa suuremmissa osissa. Luottokustannukset ja luottoesimerkki: baiks.fi verkkokaupassa sovelletaan kampanjaehtoja, joiden mukaisesti tililuoton korko on 19,2 % nimellisenä vuosikorkona ilmaistuna ja kuukausimaksu on 3,80 € kuukaudessa. Jos myönnetty luottoraja on 1 000 € ja se on kokonaisuudessaan käytetty baiks.fi verkkokaupasta tehtyihin ostoksiin sekä luotto maksetaan takaisin 36 kuukauden aikana, sovellettavilla kampanjaehdoilla todellinen vuosikorko on 30,7 %, luottokustannusten yhteismäärä 433 €, maksettava kokonaismäärä 1 433 € ja maksuerien lukumäärä 36 kpl. Viivästyneistä maksuista veloitetaan lainmukaiset muistutusmaksut ja perintäkulut sekä korkoa viivästyneeltä ajalta.

Luottoehdot

Laskun ja luoton myöntäjä on Collector Bank AB, Lilla Bommens Torg 11, Box 11914, SE-404 39. Lisätietoja www.collector.fi

Tarkempi palvelukuvaus: https://www.collector.fi/henkiloasiakkaat/maksa-laskulla/

Jouston lasku- ja osamaksupalvelu

 • Joustava ja turvallinen maksutapa
 • Maksat vasta saatuasi tuotteen
 • Korotonta maksuaikaa 30 päivää
 • Laskun saatuasi voit itse päättää, jaatko maksun pienempiin osiin

Jousto lasku ja osamaksu on kotimainen palvelu, jolla teet ostoksesi nopeasti ja turvallisesti. Jousto on tarkoitettu yksityishenkilöille, jotka ovat hoitaneet raha-asiansa moitteettomasti.

Joustolla saat 30 vuorokautta korotonta maksuaikaa. Ostokseen lisätään 2,90€:n laskutuslisä. Laskun saatuasi voit päättää maksatko sen kokonaan vai osissa. Osamaksulla voit maksaa ostoksesi jopa 36:ssa erässä, alkaen 9,90€/kk. Jousto osamaksun kustannukset ovat 3,90€/kk ja 19,90%:n luottokorko. Voit maksaa Joustolla 30–3000 euron ostoksia.

Joustolla ostaminen on turvallista. Ensimmäisen ostoksen yhteydessä teet vahvan sähköisen tunnistautumisen. Palaavana asiakkaana voit tunnistautua helposti puhelimeen lähetettävän kertakäyttöisen koodin avulla. Jokaisen ostoksen yhteydessä teemme reaaliaikaisen ja automatisoidun luottopäätöksen. Maksutapahtuma ja tietojen välitys tapahtuu aina suojatussa yhteydessä. Lasku toimitetaan sähköpostitse. Luotonmyöntäjänä toimii Aurajoki Nordic Oy.

Lue lisää Joustosta osoitteessa www.jousto.com

Yleiset lainaehdot ja vakiomuotoiset kuluttajaluottotiedot (SECCI) löydät tästä >>

Korttimaksu

Paytrailin kautta on mahdollista ottaa vastaan maksuja seuraavilla korttimaksutavoilla:

 • Visa
 • Mastercard
 • American Express
 • MobilePay

Paytrailin kautta tehtävät korttimaksut kulkevat Netsin kautta, eli tapahtumahyvittäjänä (acquirer) toimii Nets. Maksamiseen sovelletaan korttijärjestelmien (esim. Visa, Mastercard, American Express) sääntöjä ja Nets -korttimaksujen tilityspalvelun yleisiä sopimusehtoja.

Nets korttimaksujen tilityspalvelun yleiset sopimusehdot

Verkkomaksu

Paytrailin maksupalvelun kautta on saatavilla kaikkien suomalaisten pankkien verkkomaksupainikkeet.

Kun maksat pankkipainikkeen kautta, siirtyy raha ensin Paytrailin asiakasvaratilille, josta se tilitetään baiksille tilitysviiveen jälkeen. Viive on tyypillisesti yksi pankkipäivä. Maksajan tiliotteella maksun saajana näkyy Paytrail Oyj.

Lista saatavilla olevista pankkien verkkomaksupainikkeista:

 • Nordea
 • Osuuspankki
 • Danske Bank
 • Ålandsbanken
 • Handelsbanken
 • S-Pankki
 • Aktia
 • Säästöpankki
 • POP Pankki
 • Oma Säästöpankki

Paytrailin yhteystiedot

Paytrailin asiakaspalvelu on auki 24/7 – ympäri vuorokauden joka päivä.

Verkkopalvelu:

www.paytrail.com/yhteystiedot

Sähköposti:

maksutiedustelut@paytrail.com

Puh: 020 718 1830

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa uusimmista tuotteistamme suoraan sähköpostiisi sekä henkilökohtaisia erikoisetuja!

Vertaa