Maastopyörät

    Näytetään tulokset 1–32 / 40

    Maastopyörä on hyvin monipuolinen pyörä. Maastopyörät soveltuvat maastoajon lisäksi mainiosti niin työmatkoille kuin viikonloppujen pyöräretkille hieman vaativimmissakin olosuhteissa. Perinteisellä maastopyöräilyllä tarkoitetaan usein XC-tyyppistä polkuajoa, jossa ajetaan sekalaisia metsäpolkuja. XC ajossa matkalle mahtuu sekä ala-, että ylämäkiä ja XC maastopyöräily on teknisesti ottaen helpohkoa. Astetta vaativampaa ajokokemusta hakevat maastopyörää All mountain-kategoriasta, joka on nimensä mukaisesti kaikenlaisessa maastossa ajettavaa maastopyöräilyä. Teknisesti polut ovat haastavampia kuin XC:ssä ja pyörät ovat poikkeuksetta täysjousitettuja. Vaativaan maastoon halajan kannattaa siis panostaa kunnollisiin nestelevyjarruihin, jousituksiin edessä ja takana sekä laadukkaisiin vaihteistokomponentteihin. Tärkeintä kuitenkin pyörän valinnassa on kokonaisuus: maastopyörän täytyy olla kevyt ja kestävä, sekä oikean kokoinen ajajan pituuteen ja kehon mittasuhteisiin nähden käyttötarkoitusta unohtamatta.

    Maastopyörissä rengaskoot ilmoitetaan erikseen runkokoosta. Aikuisille on tänä päivänä tarjolla maastopyöriä pääasiassa 27,5” ja 29” renkailla. 26” maastopyörät ovat melkein pääsääntöisesti nuorisolle tarkoitettuja ja mitoitettuja. Maastopyörien komponenteista löytyy yleensä Shimano tai Sram valmistamia osia. Laadukkaammissa pyörissä voimansiirroissa on yleistynyt yhden eturattaan kokoonpanot. Joustokeulat ja iskarit on paremmissa pyörissä monesti Rockshox tai Fox Racing valmistamia. Edullisimmissa pyörissä on tarjolla myös Suntour jousituskomponentteja, mutta niistäkin löytyy kunnollisia ilmajousellisia versioita.
    Valikoimasta löytyy myös naisten maastopyöriä. Naisille suunnitelluissa pyörissä on monesti pienempi 27,5” rengaskoko yhdistettynä naisille paremmin sopivaan runkogeometriaan ja mitoitukseen. Pyörien ja runkojen väritykset eroavat monesti miesten maastopyöristä, jolloin eron huomaa selkeiten.

    Miesten ja naisten maastopyörät ovat yleensä helposti varusteltavissa erilaisilla pikakiinnitettävillä lokasuojilla ja muilla varusteilla. Maastopyörää hankkiessa yleiskäyttöön kannattaa miettiä kuinka paljon painoarvoa antaa varusteille ja niiden kiinnitysmahdollisuuksille. Joihinkin maastopyöriin pystyy esim. asentamaan kiinteän tavaratelineen, jolloin selkäreppua ei välttämättä tarvitse raahata joka matkalle mukaan.