Fatbiket

    Näytetään kaikki 6 tulosta

    FATBIKE

    Fatbike eli läskipyörä eli fätti on polkupyörä, joka varustettu erittäin paksuilla maastorenkailla. Fatbike sopii haastavaankin maastoon niin talvisilla kuin kesäisillä metsäpoluilla. Isorenkainen pyörä onkin varsinkin talvipyöräilyä ajatellen paras valinta. Leveät renkaat antavat myös erinomaisen pidon ja kantavuuden lumessa. Paksujen renkaiden ansiosta pyörät kulkevat kevyesti yli kivien ja juurien. Fatbike on paksuista renkaista huolimatta yllättävän helppo ajettava ja laadukas fätti ei normaalista maastopyörästä juuri eroa.

    Nämä pyörät ovat yleensä ilman jousituksia, koska ison ilmatilavuuden ansiosta iskunvaimennus ei ole niin tarpeellinen verrattuna kapeampiin renkaisiin. Maastoajossa jousitetuille fatbikeille on kuitenkin paikkansa ja teknisessä maastossa eteneminen helpottuu entisestään.

    Fätti valikoimissa on nykyään paljonkin eri kokoisia ja mallisia renkaita tarjolla. Alun perin yleisin fat rengas oli 26×4, mutta nykyään rengas on monesti jo 4,8” leveä. Myös isompaa 27,5” vannekokoa on tarjolla usealta valmistajalta. Läskipyörissä renkailla on vielä suurempi merkitys rullaavuuteen, kuin mitä on normaalilla pyörällä. Paksuissa renkaissa materiaalia on huomattavasti enemmän ja paino myös tuntuu. Fatbikeissä saa huomattavan hyödyn tubeless asennuksella koska sisärenkaiden myötä myös suuri määrä painoa poistuu.