Cyclocross & Maantiepyörät

Cyclocross & Maantiepyörät

Hit the road- Vauhdin hurmaa

Cyclocross-pyörä on maantiepyörästä kehitetty asfaltti- ja hiekkateille soveltuva vauhdikas ja hyvin rullaava pyörätyyppi. Vaikka cyclot ovatkin ensisijaisesti tarkoitettu enemmän tosi harrastajille, on se saanut viimeaikoina laajasti suosiota myös vauhdikkaana peruspyöränä työmatka-ajajien keskuudessa. Cyclocrossit sisältävät maantiepyöristä tuttuja ominaisuuksia kuten käyrän ohjaustangon ja kapeat renkaat, joiden avulla cyclocross rullaa lähes yhtä vauhdikkaasti asfaltilla kuin maantiepyöräkin.

Maantiepyörän ja cyclocrosspyörän geometriat kuitenkin eroavat toisistaan jonkin verran vaikka ulkoisesti ensinäkemältä niistä on vaikea huomata eroja. Cyclocross pyörässä maavaraa on enemmän ja ajoasento hieman pystympi. Myös etuhaarukat  ovat maantiepyörää leveämmät, mikä mahdollistaa mm. nastarenkaiden käytön talvella. Cyclocross on erittäin monipuolinen pyörä ja sen suosio perustuu juuri sen monikäyttöisyyteen. Se soveltuu niin kilpailemiseen, puhtaaseen maantieajoon kuin työmatkakäyttöönkin. Varustelemalla pyörää ja muokkaamalla mm. rengasleveyksiä ja ohjainkannatinta, saat itsellesi pyörän, jolla on nautinto ajaa läpi vuoden.

Maantiepyörä on pyörätyypeistä kaikkein vanhin. Se on parhaimmillaan hyväkuntoisilla asfaltoiduilla teillä- Maastoon tai hiekkateille maantiepyörällä ei ole juurikaan asiaa sen kapeiden renkaiden ja vanteiden vuoksi. Maantiepyörän kapeat, suuripaineiset renkaat aikaansaavat pienen kitkan ja takaavat näin hyvän rullaavuuden poljettaessa. Matala painopiste edesauttaa hyvien ajo-ominaisuuksien saavuttamisessa kovissakin vauhdeissa. Maantiepyörän yhtenä tunnusmerkkinä voi pitää sen käyrää ohjaustankoa. Kun ajoasento on maantiepyörissä matala, se mahdollistaa pienemmän ilmanvastuksen ja sitä kautta nopeamman vauhdin. Käyrä ohjaustanko mahdollistaa  myös pidemmillä ajomatkoilla otteen vaihtamisen, kun otetta voi vaihtaa ohjaustangolla  "normaaliimpaan", poikittaisen ohjaustangon -tyyppiseen otteeseen.  Maantiepyörien yksi tärkeä ominaisuus on niiden kevyt paino. Runkomateriaalit ovat nykysin joko hiilikuitua tai alumiinia ja pyöristä on jätetty pois normaalin pyörän lisävarusteet, kuten esimerkiksi lokasuojat, lukot, seisontatuki ja tavarateline. Maantiepyörät myydään useasti myös ilman polkimia.

Tarvitsetko apua pyöränvalintaan? KLIKKAA TÄSTÄ!

2 tuote(tta)

/ sivu

Taulukko  Lista 

Laskeva

2 tuote(tta)

/ sivu

Taulukko  Lista 

Laskeva